Έγκριση εμβολίου BioNTech και Pfizer

Χορηγήθηκε άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων υπό όρους στο εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 που παράγεται από τις εταιρείες BioNTech και Pfizer. Το εμβόλιο αυτό θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ταυτόχρονα, υπό τους ίδιους όρους. Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα αποσταλούν από τη μονάδα παραγωγής της Pfizer στο Βέλγιο εντός των επόμενων ημερών.
Ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των ημερών εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λήξει αυτή η δύσκολη χρονιά και να αρχίσουμε επιτέλους να γυρίζουμε σελίδα όσον αφορά τη νόσο COVID-19.
Η BioNTech έχει λάβει πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ ενωσιακής χρηματοδότησης της έρευνας κατά την τελευταία δεκαετία για την ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών. Τον Ιούνιο εξασφαλίστηκε δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα εκδώσει την γνώμη του σχετικά με το δεύτερο εμβόλιο, αυτό της Moderna, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω