Αναβάθμιση οδικού δικτύου Ρεθύμνης

[χρόνος ανάγνωσης 53 δευτερόλεπτα]

Σημαντικές εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου πραγματοποιούνται στις περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου από την Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Τις περιοχές Δαφνέδες και Άγιο Σύλλα επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Μιχάλη Βάμβουκα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνης, Μιχάλη Σαρρή και Νίκο Μανουσάκη, και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, Ελένη Ρανουτσάκη.
          Οι εργασίες αυτές εντάσσονται στο συνολικό έργο «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Καστέλι Κισσάμου Χανίων – Καλό Χωριό Λασιθίου», το οποίο έχει προϋπολογισμό 27.300.000 ευρώ. Το κομμάτι που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει κρίσιμες παρεμβάσεις για την ασφάλεια και λειτουργικότητα του οδικού δικτύου.
          Συγκεκριμένα, οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτικές εργασίες σε έκταση 500.000 τετραγωνικών μέτρων για όλους τους νομούς, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμιση, πινακίδες, ανακατασκευή πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία, όπως το Πέραμα, καθώς και την εγκατάσταση ιστών οδοφωτισμού σε περιορισμένη κλίμακα για την αύξηση της ορατότητας σε συγκεκριμένους κόμβους.
          Για το τμήμα που εκτείνεται από το Ηράκλειο έως το Ρέθυμνο, προβλέπεται η κατασκευή περίπου 100 θέσεων Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ), συνολικής έκτασης 240.000 τετραγωνικών μέτρων, ξεκινώντας από τον νέο Κόμβο Ανωγείων και φτάνοντας μέχρι τον οικισμό Περβόλια.
          Η κυρία Μαρία Λιονή τόνισε τη σημασία του έργου για την ασφάλεια των πολιτών, υπογραμμίζοντας την αφοσίωση της Περιφέρειας Κρήτης στη συνεχή βελτίωση του οδικού δικτύου, με έμφαση στις ανάγκες κάθε περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω