Ροή Ειδήσεων

Κίνδυνος έλλειψης πληρωμάτων

Ο στόλος της ΕΕ βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους Ουκρανούς και Ρώσους ναυτικούς, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό ποσοστό του σημερινού εργατικού δυναμικού της ναυτιλίας. Οι Ουκρανοί και Ρώσοι ναυτικοί αποτελούν το 14,5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της ναυτιλίας, υπογραμμίζει η European Community Shipowners’ Associations – ECSA (Ενώσεις Εφοπλιστών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας).
          Οι πλοιοκτήτες προειδοποιούν επίσης για το αποτέλεσμα της μη πρόσβασης στα ουκρανικά λιμάνια, κάτι που μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τις αλυσίδες εφοδιασμού και επηρεάζει τις εταιρείες της ΕΕ.
          Λόγω της τρέχουσας κρίσης, μπορεί να προκύψουν σοβαρές ελλείψεις πληρώματος και ειδικότερα ελλείψεις αξιωματικών στα πλοία της ΕΕ. Σημαντικά αναμένεται να επηρεαστεί και η πληρωμή μισθών για ναυτικούς που έχουν ήδη συμβάσεις.
          Ο κύριος Sotiris Raptis, Acting Secretary General της ECSA δήλωσε: «Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες καλούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ να κάνουν ότι μπορούν για να εγγυηθούν την κινητικότητα και την ασφάλεια των ναυτικών, καθώς και το δικαίωμά τους να αμείβονται. Σε αυτές τις έκτακτες στιγμές, η ECSA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Επιτροπή για να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα για τα πληρώματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω