Ανταλλαγή απόψεων τουριστικής ανάπτυξης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 53 δευτ.]

Σύσκεψη εργασίας για τον τουρισμό με εκπροσώπους πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Εκ μέρους της Περιφέρειας παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης και ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Μαρίνος Κριτσωτάκης.
                    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου επεσήμανε: «Από μόνη της η πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη για την σύγκλιση όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι πολύ σημαντική και μπορεί να συνεισφέρει στον τουρισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων (brain storming). Πρώτη μας στόχευση να δούμε πώς οι προβληματισμοί των επόμενων ετών για τον τουρισμό θα ταυτιστούν με τις ικανότητες των εκπαιδευτικών και ερευνητικών μας ιδρυμάτων. Είμαστε υποχρεωμένοι, λογικά και στρατηγικά, να ξεκινάμε από αυτή την αφετηρία.»    
          Οι καθηγητές και ερευνητές παρουσίασαν τους τομείς στους οποίους αναπτύσσονται οι επιστημονικές τους μελέτες και κατέθεσαν προτάσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα τους. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων πρότειναν την θεσμοθέτηση διαρκούς διαλόγου και την διοργάνωση σχετικού συνεδρίου.  
          Συζητήθηκαν προτάσεις των ιδρυμάτων για θέματα όπως: προστασία του περιβάλλοντος, αναβάθμιση υποδομών, διαχείριση τουριστικών ροών, εποπτεία ανοικτών χώρων, διαχείριση απορριμμάτων, λυμάτων, νερού και ενέργειας, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, ανάπτυξη του τουρισμού στην ύπαιθρο, ανάδειξη του παράκτιου πλούτου κ.α. 
          Στην σύσκεψη το Πολυτεχνείο Κρήτης εκπροσώπησαν ο Πρύτανης Μιχάλης Ζερβάκης, ο αντιπρύτανης Αλκέτας Ουγγρίνης και οι καθηγητές Νικόλαος Σκουτέλης, Αλέξης Τζομπανάκης, Νεκτάριος Κεφαλογιάννης, Δέσποινα Διμέλλη, Γιώργος Ατσαλάκης, Εμμανουήλ Μανούτσογλου και Πέτρος Γκίκας.  
          Από το ΙΤΕ συμμετείχαν οι ερευνητές Νίκος Καμπάνης, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Πουλακάκης, Παρασκευή Πουλή, Δημήτρης Πλεξουσάκης, Κωνσταντίνος Στεφανίδης και Χρυσούλα Μπεκιάρη.
          Από το ΕΛΜΕΠΑ, ο αντιπρύτανης Νικόλαος Βιδάκης και οι καθηγητές Εμμανουήλ Καραπιδάκης, Αλέξανδρος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Γαρεφαλάκης, Ειρήνη Δήμου και Μάρκος Κουργιαντάκης.
          Το ΜΑΙΧ εκπροσώπησαν οι ερευνητές Γιώργος Αγγελάκης και Γιώργος Φακωτάκης.
          Από το ΕΛΚΕΘΕ συμμετείχαν οι Μαρία Στεφανάκη, Κωνσταντίνος Μυλωνάς και Ιωάννης Παπαδάκης.  
          Ως εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Νίκος Χαλκιαδάκης, ο Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Φουντουλάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω