Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έως την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 είναι 892 και από αυτά τα 71 είναι νέα κρούσματα του νέου ιού με 57 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.
Τέλος, έχουμε 4 καταγεγραμμένους θανάτους και 26 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη.
Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται κατ’ εξοχήν άνδρες, 21 άνδρες και 5 γυναίκες, και όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι, εκτός από έναν.
Ήδη 42 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Η πορεία της επιδημίας του ιού στη χώρα μας έως τώρα δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει εφησυχασμός.
Ο ιός μπορεί να προκαλεί και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους. Το είδαμε και εχθές με τον Γερμανό επισκέπτη καθηγητή. Εκεί εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα. Μία επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από το νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες, όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που χειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου.
Στον ασθενή μάλιστα από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν στην Κρήτη, χορηγούταν ειδική προληπτική αγωγή, αντιπηκτική αγωγή, για αυτόν τον σκοπό.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω