Αύξηση Πιστοποιήσεων Οικολογικού Σήματος ΕΕ

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 11 δευτ.]

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία, η χρήση του οικολογικού σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε διάφορες ομάδες προϊόντων. Η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες με πιστοποίηση οικολογικού σήματος δείχνει πως οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο σε επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από περίπου 100.000 προϊόντα και υπηρεσίες με οικολογική πιστοποίηση, δηλαδή 10.000 περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ραγδαία Ανάπτυξη στον Τομέα των Τουριστικών Καταλυμάτων
Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων, που κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 14% τους τελευταίους έξι μήνες. Τα τουριστικά καταλύματα, όπως ξενοδοχεία και κάμπινγκ, αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα που φέρει το οικολογικό σήμα της ΕΕ. Αυτή η πιστοποίηση εγγυάται ότι τα καταλύματα βελτιστοποιούν τις περιβαλλοντικές πρακτικές τους, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τις εκπομπές από μεταφορές, και τα απόβλητα τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρουν στους πελάτες τους μία πιο βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή.
Άνοδος και σε Άλλες Κατηγορίες Προϊόντων 
Πέρα από τα τουριστικά καταλύματα, τρεις ακόμη ομάδες προϊόντων με το οικολογικό σήμα της ΕΕ έχουν σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά το τελευταίο εξάμηνο. Συγκεκριμένα, τα έπιπλα, τα προϊόντα απορροφητικού χαρτιού και τα προϊόντα καθαρισμού σκληρών επιφανειών παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση και προστίθενται στον συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο των οικολογικά πιστοποιημένων προϊόντων. Το ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα δεν περιορίζεται, όμως, μόνο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, καθώς περισσότερα από 2.600 προϊόντα και 109 άδειες έχουν χορηγηθεί σε εταιρείες εκτός Ευρώπης. 
Αυστηρά Κριτήρια για την Πιστοποίηση 
Για να αποκτήσει ένα προϊόν ή υπηρεσία το οικολογικό σήμα της ΕΕ, πρέπει να πληροί αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, από την εξόρυξη πρώτων υλών και την παραγωγή έως την τελική χρήση και απόσυρση. Αυτά τα κριτήρια περιλαμβάνουν τη χρήση εξαρτημάτων υψηλής αντοχής, χαμηλές εκπομπές ρύπων κατά την παραγωγή, ανθεκτικότητα, ευκολία επισκευής, καθώς και εξαιρετικές επιδόσεις κατά την προβλεπόμενη χρήση του προϊόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω