Ετήσια έκθεση ESM

Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2022, τη δέκατη ετήσια συνεδρίασή του στο Λουξεμβούργο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την Ετήσια Έκθεση του ESM για το 2021 και συζήτησε τις κύριες εξελίξεις του ESM το περασμένο έτος και τις βασικές δραστηριότητές του, συμπεριλαμβανομένων της χρηματοδότησης, των επενδύσεων και του δανεισμού. Η Ετήσια Έκθεση περιλαμβάνει τις οικονομικές καταστάσεις του ESM για το 2021, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο των Διοικητών. Τα καθαρά έσοδα του ESM ύψους 331 εκατ. ευρώ διατέθηκαν στα αποθεματικά.
          Οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, που αποτελούν το Συμβούλιο των Διοικητών, συζήτησαν επίσης τον διορισμό του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM. Θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους για αυτό το θέμα τις επόμενες εβδομάδες. Η θητεία του σημερινού MD Klaus Regling θα λήξει στις 7 Οκτωβρίου 2022.
          Στην διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε ότι ο ESM αντιμετωπίζει επίσης ένα νέο περιβάλλον υψηλής αστάθειας, αβεβαιότητας και κινδύνων και παραμένει έτοιμος να παράσχει βοήθεια στη σημερινή προκλητική πραγματικότητα να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.
            Ολόκληρη η Ετήσια Έκθεση του ESM:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω