Γαστρονομικό ταξίδι της Grecotel

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 15 δευτ.]

Μια ξεχωριστή βραδιά γαστρονομίας και βιωσιμότητας πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, αναδεικνύοντας τη σύνδεση μεταξύ της αναγεννητικής γεωργίας και της ποιοτικής γαστρονομίας. Στο ξενοδοχείο Grecotel Lux Me Dama Dama, μέλος του Ομίλου Grecotel, στο πλαίσιο του προγράμματος TUI Field to Fork Greece του The Rhodes Co-Lab, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τοπικούς παραγωγούς και να γευτούν προϊόντα που καλλιεργούνται με τις αρχές της αναγεννητικής γεωργίας.
     Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων αυτής της πρωτοποριακής γεωργικής πρακτικής. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το πώς η αναγεννητική γεωργία συμβάλλει στην ενίσχυση της βιοποικιλότητας, στον εμπλουτισμό του εδάφους και στην προστασία του οικοσυστήματος, μειώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η αναγεννητική γεωργία ως απάντηση στην κλιματική κρίση 
Ο Διευθυντής Λειτουργικού του Ομίλου Grecotel, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, τόνισε τη σημασία της αναγεννητικής γεωργίας ως μια σύγχρονη και αποτελεσματική απάντηση σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η λειψυδρία και η κλιματική κρίση. «Η απάντηση για τη λειψυδρία και την κλιματική κρίση είναι η αναγεννητική γεωργία, γιατί ελαχιστοποιεί τη διατάραξη του εδάφους, διατηρεί ζωντανή την αυτοφυή βλάστηση και επιτρέπει τη φυσιολογική βόσκηση των ζώων, όπου αυτό είναι εφικτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

AgrecoFarms: Ένα πρότυπο βιωσιμότητας 
Ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης αναφέρθηκε και στο βιολογικό κτήμα AgrecoFarms της Grecotel στο Ρέθυμνο, το οποίο λειτουργεί από το 2002. Σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, αναβιώνουν παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής ποιοτικών κρητικών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, μέλι, λαχανικά και κρέας, χωρίς τη χρήση χημικών. Τα προϊόντα της AgrecoFarms είναι διαθέσιμα στα ξενοδοχεία του ομίλου, στα Duty Free των ελληνικών αεροδρομίων, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα στην αμερικάνικη αγορά και μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.
     Στην AgrecoFarms, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βιώσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, απολαμβάνοντας πιάτα εποχής φτιαγμένα από ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα. Όσα προϊόντα δεν παράγονται στο κτήμα, προέρχονται από μικρούς, τοπικούς παραγωγούς, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία και προωθώντας τη βιώσιμη αλυσίδα παραγωγής και κατανάλωσης.

Η εκδήλωση στη Ρόδο αποτελεί ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν τις αρχές της βιωσιμότητας στη λειτουργία τους, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους καταναλωτές και τους τοπικούς παραγωγούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω