Γιορτή Μήλου Κρουσώνα 

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 7 δευτ.]

Η 10η Γιορτή Μήλου στον Κρουσώνα είναι γεγονός και πραγματοποιείται την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 4 μμ. Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στα τοπικά μήλα και τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής. Η γιορτή αυτή έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κρήτης, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.
          Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εντυπωσιακές δραστηριότητες που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της παράδοσης και της γαστρονομίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έκθεση τοπικών προϊόντων και να απολαύσουν γευσιγνωσία παραδοσιακών φαγητών και γλυκών με βάση το μήλο, ανακαλύπτοντας τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσφέρει η Κρητική γη.
          Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός εδεσμάτων, όπου ντόπιοι μάγειρες και λάτρεις της κουζίνας θα παρουσιάσουν τις καλύτερες συνταγές τους με κύριο συστατικό το μήλο. Επίσης, θα λάβει χώρα και ένας ξεχωριστός διαγωνισμός μαντινάδας, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν την κρητική ψυχή τους μέσα από την παραδοσιακή αυτή μορφή ποίησης.
          Η κριτική επιτροπή της εκδήλωσης απαρτίζεται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου: ο Τάσος Παπαδάκης, Πρόεδρος των Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Γιώργος Απλαδάς, Λέκτορας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), και η Λένα Ηγουμενάκη, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κουζίνας Κρήτης. Οι κριτές θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της επιλογής των καλύτερων εδεσμάτων και μαντινάδων, προσφέροντας πολύτιμη ανατροφοδότηση στους συμμετέχοντες.
          Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη, η οποία με το επικοινωνιακό της ταλέντο θα συντονίσει τις δραστηριότητες της γιορτής και θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
          Η Γιορτή Μήλου στον Κρουσώνα αποτελεί ένα γεγονός που ενώνει τον τόπο και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης. Ελάτε να ζήσουμε μαζί ένα αξέχαστο γλέντι γεμάτο γεύσεις, χορό και μουσική, γιορτάζοντας τα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις της περιοχής.
Η συμμετοχή όλων μας στην Γιορτή είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω