Ροή Ειδήσεων

Παράταση προθεσμίας φακέλων σεισμοπλείκτων επιχειρήσεων

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, στο νομό Ηρακλείου. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) Αριθμ. ΓΔΟΥ 11/29-1-2022, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 295/ΤΒ΄/ 30-1-2022.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«1. Η παρ. 2 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής:
«Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 15η Νοεμβρίου 2021. Οι αιτήσεις δύναται να τροποποιούνται ως την ημερομηνία αυτή. Οι αιτήσεις τροποποίησης εξετάζονται μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του πρώτου εδαφίου. Νέες αιτήσεις ή τροποποίηση αιτήσεων που έχουν υποβληθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου δύνανται να υποβάλλονται και από την 31η Ιανουαρίου 2022 ως και την 14η Φεβρουαρίου 2022. Σε περίπτωση τροποποίησης της αίτησης και εφόσον έχει ήδη καταβληθεί ενίσχυση που υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει μετά την τροποποίηση της αίτησης, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, βεβαιώνεται και εισπράττεται κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων».
2. Η παρ. 1 του άρθρου 8 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Οι δικαιούχοι της πρώτης αρωγής, έναντι της επιχορήγησης, για αντιμετώπιση ζημιών, υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για την επιχορήγηση του ν. 4797/2021 στην οικεία Περιφέρεια, το αργότερο έως και την 28η Φεβρουαρίου 2022».
Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»
          Η παραπάνω ΚΥΑ ελήφθει μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη προς τα συναρμόδια υπουργεία.
Αναλυτικά ολόκληρο το ΦΕΚ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω