Δημιουργική Μάθηση & Διαδίκτυο

Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του ΙΤΕ, το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (ΠΕΚ) διοργανώνουν ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00, με θέμα «Δημιουργική Μάθηση και Διαδίκτυο: μια εκπαιδευτική πρόκληση».
Αφορμή είναι η θεσμοθέτηση από τους παραπάνω φορείς του βραβείου «Εύρηκα, Εύρηκα» που υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναλαμβάνουν δημιουργικότερες μορφές διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και η κυκλοφορία του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά: «Το αμάρτημα της Εύας: Φυσική κάτω από τ’ άστρα και δημιουργική μάθηση» από τις ΠΕΚ.
Συμμετέχουν:
Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Mathesis (ΠΕΚ/ΙΤΕ), συγγραφέας.
Βάσω Παυλίδου, αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Φυσικής, Παν/μιο Κρήτης, συνδιδάσκουσα μαθήματος «Ταξίδι στο Σύμπαν» του Mathesis.
Βασίλης Χαρμανδάρης, Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, Παν/μιο Κρήτης, διευθυντής Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ.
«Μπορεί η διδασκαλία της Αστρονομίας σήμερα να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την κατανόηση των φυσικών νόμων που κυβερνούν το Σύμπαν;
Εάν ναι, μπορεί αυτό να συμβεί μέσα από τα υπάρχοντα προγράμματα σπουδών ή χρειάζεται μια ανατρεπτικά διαφορετική κατεύθυνση, και ποια θα είναι αυτή; Πώς θα μπορούσαν οι μαθητές να αποκτήσουν τις τεχνολογικές και ψηφιακές γνώσεις αλλά και τα αναλυτικά εργαλεία που είναι πλέον απαραίτητα για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη; Με ποιον τρόπο το διαδίκτυο καταργεί τα ηλικιακά όρια στη μάθηση; Ο ρόλος των εκπαιδευτικών παραμένει καίριος και αποφασιστικός. Τι παραπάνω –και με ποιον τρόπο– θα μπορούσαν να προσφέρουν στους μαθητές τους ώστε να ξεφύγουν από την τυπική και αποστειρωμένη γνώση;»

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω