Διαπεριφερειακές Επιμελητηριακές συνεργασίες  

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 3 δευτ.]

Σε μια κίνηση που υπογραμμίζει τη σημασία των διαπεριφερειακών συνεργασιών, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Σερρών στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής του Ηρακλείου στην έκθεση SEREXPO 2025. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιο Μαλλιαρά και τον Α’ Αντιπρόεδρο, Γιώργο Μήχο, αποτέλεσε το εφαλτήριο για μια γόνιμη συζήτηση με επίκεντρο την ανάπτυξη κοινών δράσεων.

Εμπειρία και δυνατότητες
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν στο τραπέζι οι προοπτικές για συνεργασίες μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο περιοχών. Οι Σέρρες μπορούν να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους στην αγορά των Βαλκανίων, ενώ το Ηράκλειο μπορεί να μοιραστεί την πλούσια εμπειρία του στον τουρισμό. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή, με στόχο την αμοιβαία αξιοποίηση και τη βελτίωση της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Ειδική αναφορά έγινε στον ρόλο των εμπορικών εκθέσεων, οι οποίες αναδεικνύονται σε καθοριστικό εργαλείο δικτύωσης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Στην εποχή της ψηφιακής κυριαρχίας, οι φυσικές εκθέσεις παραμένουν ζωτικής σημασίας για όσους δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για εκτεταμένη διαδικτυακή προβολή ή συμμετοχή σε ακριβές ψηφιακές πλατφόρμες.

Επικοινωνία και ευκαιρίες
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης, τόνισε
τη σημασία της συνάντησης: «Η συνάντησή μας με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δυναμική της επιχειρηματικής κοινότητας του Ηρακλείου, να γνωρίσουμε τους τομείς στους οποίους αναπτύσσεται η αντίστοιχη τοπική κοινότητα και να συζητήσουμε τους τρόπους συνεργασίας». Όπως επεσήμανε, η συνάντηση άνοιξε έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας που μπορεί να οδηγήσει σε αξιόλογες εμπορικές συναλλαγές και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και στις δύο περιφέρειες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Πάρις Τζόρβας, και η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Άρτεμις Μαυράκη, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει το Επιμελητήριο στις στρατηγικές συνεργασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω