Ροή Ειδήσεων

Διεθνής Διάσκεψη Καινοτομίας

Διάσκεψη κορυφής για την καινοτομία διοργανώνει η Bank for International Settlements – BIS (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών) στις 22-25 Μαρτίου 2021.
Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοικτή στα μέσα ενημέρωσης και στο κοινό σε τρεις ζώνες ώρας Ασίας, Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Θα ξεκινήσει με μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ του Jerome Powell, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Reserve System, του Jens Weidmann, Πρόεδρος της Deutsche Bundesbank και τιου Agustín Carstens, Γενικός Διευθυντής του BIS.
Στο θέμα «Πώς μπορούν οι κεντρικές τράπεζες να καινοτομήσουν στην ψηφιακή εποχή;» θα τοποθετηθούν κεντρικοί τραπεζίτες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επιχειρηματικοί ηγέτες και ακαδημαϊκοί.
Στους βασικούς ομιλητές είναι ο Christine Lagarde, Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο John A Rolle, Κυβερνήτης, Κεντρική Τράπεζα των Μπαχαμών, ο Sir Jon Cunliffe, Αναπληρωτής Κυβερνήτης, Bank of England, ο Cecilia Skingsley, Αναπληρωτής Κυβερνήτης, Sveriges Riksbank, Mark Carney, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική δράση και τη χρηματοδότηση και ο Brad Smith, Πρόεδρος, Microsoft.
Οι συμμετέχοντες θα ρίξουν φως σε βασικά ζητήματα σχετικά με τις διασυνοριακές και λιανικές πληρωμές, τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας, τον τραπεζικό και το νέο ψηφιακό οικοσύστημα, την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, την ανάλυση δεδομένων, τις τεχνολογίες AI και cloud καθώς και τις πολιτιστικές και οργανωτικές αλλαγές που μπορεί να απαιτούνται εντός τράπεζες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτής της ψηφιακής εποχής.
Τα κέντρα κόμβου καινοτομίας BIS στο Χονγκ Κονγκ, την Ελβετία και τη Σιγκαπούρη θα παρουσιάσουν βασικά έργα στο πλαίσιο των εργασιών τους για τη διερεύνηση της ανάπτυξης δημόσιων αγαθών κεντρικής τράπεζας και επίσης θα ανακοινωθούν οι νικητές του παγκόσμιου Hackathon ISO 20022.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω