Ροή Ειδήσεων

Διεθνής διαγωνισμός βάσης Γουρνών

Διεθνή διαγωνισμό μετάβασης δικαιωμάτων σε επενδυτές προκήρυξε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για την πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες της Κρήτης.
Πρόκειται για γη με κτίσματα του Δήμου Χερσονήσου, έκτασης 345.567 τ.μ., εκτός σχεδίου με δομημένη επιφάνεια 13.356 τ.μ. Είναι παραθαλάσσιο ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στο Κρητικό Πέλαγος.
Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011 που περιλαμβάνει τις παρακάτω δύο επιμέρους γενικές κατηγορίες χρήσεων:
A) Ζώνη Ι έκτασης 29.113 τ.μ χωροθετείται στο νότιο τμήμα του ακινήτου με «πρόσωπο» στην παλαιά Εθνική οδό με τις χρήσεις «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» με συντελεστή δόμησης 0.4.
B) Ζώνη ΙΙ έκτασης 316.454 τ.μ. «Τουρισμός – Αναψυχή» χωροθετείται προς βορρά με «πρόσωπο» στη θάλασσα με συντελεστή δόμησης 0.15.
Σημειώνεται ότι εκεί υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, του Ενυδρείου «Θαλασσόκοσμος» (Cretaquarium Thalassocosmos) και του Διεθνούς Εκεθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Κρήτης, το Δημαρχείο Χερσονήσου και σχολεία.
Εντός του ακινήτου βρίσκονται οι εγκαταλελειμμένες και παλαιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικανικής Αεροπορικής Βάσης Γουρνών καθώς και οι εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις της Κολυμβητικής Δεξαμενής στο βορειοανατολικό άκρο του ακινήτου.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Το ακίνητο βρίσκεται σε επαφή (μέτωπο 320 μ.) με την παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου και διαθέτει άμεση και ευχερή πρόσβαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Η απόστασή του από το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου είναι 16 χλμ, 13 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» και 20 χλμ από το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο που προβλέπεται να αναπτυχθεί στον οικισμό Καστέλλι την προσεχή πενταετία.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Αρχαιολογικοί Χώροι Κνωσσού, Φαιστού, Μαλλίων.
Αρχαιολογικό Μουσείο, Ενετικό Τείχος και Κάστρο Ηρακλείου.
Παραδοσιακοί οικισμοί των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου.
Παραλίες Δήμου Χερσονήσου και νομού Ηρακλείου.
Οροπέδιο Λασιθίου.
Creta Golf 18 οπών και Acqua Plus Water Park.
Επόμενα βήματα αξιοποίησης.
Νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η Δικηγορική Εταιρεία ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΒΕΚΡΗΣ, Τεχνικός σύμβουλος η ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ και η CERVED ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ και Χρηματοοικονομικός σύμβουλος η ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ και η CERVED ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω