Διευκρινήσεις για τις συναντήσεις του Δήμου με φιλοζωικά σωματεία

της Αφροδίτης Σφηνιά*

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Σφακίων, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι ανά την Ελλάδα ,βρίσκεται σε συζητήσεις και συμμετέχει σε συναντήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο που θα βγει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες κ αφορά στα ζώα συντροφιάς.
Η τελευταία πρόσκληση που λάβαμε ήταν για τις 10/3 σε μια δια ζώσης συνάντηση αρμοδίων Αντιδήμαρχων Χανίων. Αποστολέας ήταν η Πανελλαδική Φιλοζωική και περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), που καλώς έπραξε να επιζητά και να πραγματοποιεί συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία είναι η καθ’ ύλην αρμόδια στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ένα πρόβλημα που μας θλίβει και μας ταλανίζει ιδιαιτέρως!
Εκείνο που με κινητοποίησε να τοποθετηθώ δημοσίως είναι το γεγονός ότι στο δελτίο τύπου που ακολούθησε της συνάντησης, στην οποία δεν κατάφερα να παρευρεθώ, αναφέρθηκε εμμέσως ότι εγώ προσωπικά, άρα και ο Δήμος που εκπροσωπώ ανέλαβε τη πρωτοβουλία της συνάντησης. Γεγονός που δεν ευσταθεί, καθώς μοναδικός αποστολέας ήταν η ΠΦΠΟ.
Μετά λύπης μου διαπίστωσα πως στους αποδέκτες της παραπάνω πρόσκλησης, δεν ήταν ο Δήμος Χανίων, γεγονός που θα χαρακτήριζα ως ατόπημα, καθώς ο μητροπολιτικός Δήμος της Π.Ε. Χανίων, ο Δήμος με το μεγαλύτερο πρόβλημα στο θέμα των αδέσποτων ζώων, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να προσκαλείται σε κάθε διαβούλευση ζητημάτων που άπτονται αντικειμένου που αφορά σε θέματα αρμοδιοτήτων μας.
Οι αρνητικές αναφορές του εν λόγω δημοσιεύματος στο πρόσωπο του Δημάρχου Χανίων, δεν με εκφράζουν προσωπικά και θεωρώ άκυρο και άκαιρο το τίτλο  αυτού. Μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η πόλη στην οποία ζούμε, θα πρέπει αν μη τι άλλο να είμαστε όλοι μαζί. Σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη κοινωνία όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται.
Κινητήριος δύναμη πρέπει να είναι η αγάπη μας για τα ζώα και ο αγώνας μας να τα προστατεύσουμε.
Απαραίτητοι μοχλοί εκκίνησης να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.
Οποιαδήποτε πρόωρη καταδίκη σχεδιασμών και οποιοδήποτε προσπάθεια χρήσης του μείζονος θέματος που καλούμαστε να λύσουμε, για πολιτική αντιπαράθεση με βρίσκουν απέναντι.
Πέραν της θεσμικής μου ιδιότητας, τοποθετούμαι και ως ένας πολίτης που αγαπά τα ζώα, και φροντίζει αυτά σε καθημερινή βάση.
Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν, που θέλησα να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου, για τη στοχευμένη χρήση μου ενάντια σε ένα θεσμό του τόπου.

*Η Αφροδίτη Σφηνιά είναι Αντιδήμαρχος Σφακιών

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω