Δραστικά Μέτρα Εστίασης

Δραστικά Μέτρα Εστίασης

της Μαρίας Αντωνακάκη*

Η εστίαση συνεχίζει να βιώνει καθημερινά το ισχυρότερο πλήγμα και είναι αμφίβολο βάσει των οικονομικών μέτρων που μέχρι σήμερα έχει πάρει να μπορέσει να σταθεί βιώσιμη την επόμενη μέρα. Το ποσοστό των χρηματοδοτήσεων ήταν πολύ μικρό και πρέπει άμεσα να ενισχυθούν με επιπλέον επιχορηγήσεις και προγράμματα τα οποία θα είναι τέτοια η δομή τους για να μπορέσουν να ενταχθούν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να είναι βιώσιμες.
Μέσα στο δύσκολο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι φυσικό ο κάθε επιχειρηματίας να αναζητήσει τρόπους για την επιβίωση του είναι πιθανόν να υπάρξουν επιχειρηματικές συνέργιες.
Σε εποχές που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν αγώνα να κρατηθούν, καιροφυλαχτούν κεφαλαιούχες εταιρείες για να πάρουν το μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Και για αυτό τον λόγο είναι επιτακτικό να τονιστεί η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί είναι αυτές που επανεπενδύουν στον τόπο τους αφήνοντας χρήματα στην τοπική οικονομία και δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που θα διαμορφωθούν στην αγορά και στην ανάγκη νέου σχεδιασμού πιθανά να εμφανιστούν και πιέσεις από επιχειρήσεις franchise.
Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι θα έχουμε διαφοροποίηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς λόγω του ότι ο κόσμος μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας έχει εξουθενωθεί οικονομικά με αποτέλεσμα να καταναλώνει πολύ λιγότερο.
Το ποσοστό όμως του πληθυσμού που θα καταναλώνει δεν μπορούμε να το καθορίσουμε γιατί θα είναι ανάλογο με την οικονομική κατάσταση που θα βιώνουμε την δεδομένη στιγμή όταν θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

*Η Μαρία Αντωνακάκη, είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου

Επιστροφή στο 7ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω