Ελάχιστο πρόστιμο 300 ευρώ

Από 300 έως 5.000 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα για παράβαση των μέτρων της νέας απαγόρευσης κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα:
• Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με sms επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.
• Ειδικώς, στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στον εργοδότη.
• Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω