Ροή Ειδήσεων

Ενίσχυση ανέργων τουρισμού

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου με Επιστολή του ζητά από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη τη λήψη για τους ανέργους εν’ όψη των εορτών. Ειδικότερα ζητούν «διαδικασίες ταχύτατες στη επεξεργασία αιτήσεων, για να μπορέσουν οι άνεργοι να πληρωθούν και να έχουν χρήματα για  τις γιορτές».
Συγκεκριμένα η Επιστολή:
ΠΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ
κο ΣΠΥΡΟ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
Μετά τις εγγραφές των εποχικά εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων στα μητρώα του ΟΑΕΔ για επιδότηση ανεργίας, και κατά την επεξεργασία των αιτήσεων, έχουν προκύψει αποφάσεις, της υπηρεσίας που αρκετοί συνάδελφοι μας φαίνονται να  χρωστάνε ένα χρηματικό πόσο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμα και 500 ευρώ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο χρονικό διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου που οι δικαιούχοι άνεργοι επωφελήθηκαν το μέτρο στήριξης της δίμηνης παράτασης της επιδότησης ανεργίας και ταυτόχρονα αιτήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη το επίδομα ειδικού σκοπού εφόσον είχαν το δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.
Τονίζουμε ότι η δίμηνη παράταση του ταμείου ανεργίας ήταν για όλους τους δικαιούχους άνεργους, παρά το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι μας δεν επωφελήθηκαν ούτε από αυτό το μέτρο. Γνωρίζουμε ότι δεν προβλέπεται τουλάχιστον μέχρι τώρα να λαμβάνει την ίδια στιγμή κάποιος ταμείο ανεργίας και επίδομα ειδικού σκοπού.
Καλούμε την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ως ΕΙΔΙΚΕΣ και να μην γίνει η παρακράτηση της συγκεκριμένης οφειλής. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό τουλάχιστον να μην γίνει τη συγκεκριμένη στιγμή που τα νοικοκυριά και οι οικογένειες μας δεν θα πληρωθούμε μέσα στον Δεκέμβριο  δεδομένου ότι ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 40-60 ημέρες για να αρχίσει να πληρώνει.
Χωρίς εισόδημα και με την αβεβαιότητα και το άγχος να κυριαρχεί στις ζωές μας και στις οικογένειες μας δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε γιορτές φέτος.
Τέλος αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατά τόπους  υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας, (Covid, άδειες ειδικού σκοπού, τηλεργασία) τον τεράστιο όγκο εργασίας και τα πολλά λάθη από πλευράς αιτούντων και αναγνωρίζουμε την τεράστια προσπάθεια που από όλους τους εμπλεκόμενους καταβάλλεται. Ζητούμε από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ διαδικασίες ταχύτατες στη επεξεργασία αιτήσεων, για να μπορέσουν οι άνεργοι να πληρωθούν και να έχουν χρήματα για τις γιορτές».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω