Ενίσχυση μικρών εμπόρων

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων πραγματοποίησε συμβολικό αποκλεισμό ως διαμαρτυρία στην είσοδο του κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) στο κέντρο της πόλης.
Αιτήματα του Συλλόγου είναι:
1. Πλήρη στελέχωση με τεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό και προσλήψεις μονίμου προσωπικού για το Νοσοκομείο Χανίων.
2. Επιδότηση των εισφορών ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων για όσο διάστημα κρατούν τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
3. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικ έτος 2019 με άμεση ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο επίδομα ειδικού σκοπού με ύψος 1000 ευρώ ανά μηνά έκαστος.
4. Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων μας με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς όρους και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
Ακόμη ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει: «Καταλήγοντας αναρωτιόμαστε… Ποιος άραγε σταθμίζει να ανοίξουν τα super markets και με ποιο κριτήριο τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά; Με ποια κριτήρια σταθμίζουμε την λειτουργία των Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ αφήνουμε ανθρώπους δίχως χρήματα και με χρέη την επόμενη ημέρα; Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι βουλευτές, η υπομονή εξαντλήθηκε, βρείτε λύσεις καλύτερες από το ολικό lockdown για να βρείτε και αύριο μαγαζιά και καταστήματα στις γειτονιές. Για να βρείτε και αύριο την κοινωνία όρθια. Προτάσεις υπάρχουν, κάντε αξιολόγηση και πράξετε τα δέοντα».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω