Ροή Ειδήσεων

Ενεργειακό λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 στο Ζάππειο με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βούλγαρου ομόλογό του Boyko Borissov. Σημειώνεται ότι υπεγράφησαν δύο συμφωνίες, η μία για την αγοροπωλησία των μετοχών και η άλλη για τη σχέση μεταξύ των μετόχων.
Με το πέρας της εκδήλωσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου Πρωθυπουργού και των δύο αντιπροσωπειών.
Ο πλωτός σταθμός υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) θα αποτελέσει μια νέα, ανεξάρτητη πύλη εισόδου φυσικού αερίου στις αγορές της Νοτιoανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης. Θα εγκατασταθεί 17,6 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και θα έχει αποθηκευτικούς χώρους 170.000 κυβικών μέτρων και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου που θα ξεπερνά τα 5,5 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Η πλωτή μονάδα θα συνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας αλλά και προς ολόκληρη τη Νοτιοανατολική αλλά και την Κεντρική Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω