Ροή Ειδήσεων

Επέκταση οικονομικών μέτρων για επιχειρήσεις

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), προκειμένου να επεκταθούν τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης και στις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν ανοικτές, ζητεί με επιστολή το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα:
«Για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς λαίλαπας που μαστίζει όλες τις χώρες του κόσμου, τα μέτρα που έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση ελπίζουμε να βοηθήσουν, με τη συνεργασία όλων μας, ώστε να βιώσουμε τις μικρότερες δυνατόν συνέπειες στους τομείς της υγείας και της οικονομίας.
Επίσης, τα ειδικά μέτρα, που ανακοινώθηκαν για τις επιχειρήσεις που κλείνουν υποχρεωτικά, αποτελούν μια προσωρινή λύση για τη διαχείριση της κατάστασης, έως ότου διαφανεί η έξοδος από την ανθρωπιστική αυτή κρίση που βιώνει όλος ο πλανήτης.
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας θέσουμε υπόψιν ότι και για την πλειονότητα των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν ανοικτές, η οικονομική επιβάρυνση είναι δυσβάστακτη.
Οι περισσότερες υπολειτουργούν, καθώς η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα και παράλληλα είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να είναι συνεπείς σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Καλούνται, δηλαδή, να διαχειριστούν την κάθετη μείωση του τζίρου τους και ταυτόχρονα επιβαρύνονται με ολόκληρο το κόστος λειτουργίας τους, βρισκόμενες πραγματικά σε τεράστιο αδιέξοδο.
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπουργοί για την κατάσταση που επικρατεί στην πραγματική οικονομία και να ζητηθεί η επέκταση των έκτακτων οικονομικών μέτρων και στις εν λειτουργία επιχειρήσεις.»

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω