Επέτειος Κήρυξης Επανάστασης στην Κρήτη

[χρόνος ανάγνωσης 56 δευτερόλεπτα]

Ο Δήμος Σφακίων και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τίμησαν την 203η Επέτειο της Κηρύξεως της «Επανάστασης στην Κρήτη» με εκδήλωση στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θυμιανής στους Κομιτάδες Σφακίων.
          Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σφακίων, Πρωτοπρεσβύτερο Πάτερ Αθανάσιο Κουκουνάρη, τον Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παπασηφάκη και τον Πάτερ Στυλιανό Καραϊσκάκη.  
                    Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ιωάννη Ζερβό και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νικόλαο Καλογερή, καθώς και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από την ιστορικό – ερευνήτρια, υποψήφια διδάκτορα Γιάννα Πατρουδάκη.
          Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους, Δήμαρχο Σφακίων Ιωάννη Ζερβό, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νικόλαο Καλογερή, Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, εκ μέρους της Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη ο Διευθυντής του Γραφείου της Παναγιώτης Αντωνόπουλος, εκ μέρους της Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Σέβης Βολουδάκη ο Νικόλαος Μανουσέλης, Βουλευτή Χανίων του Σύριζα Παύλο Πολάκη, Διοικητή του Πεδίου Βολής Κρήτης, Υποστράτηγο Αναστάσιο Δημουλά, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Σαρικάκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, Επιπυραγό Σωτήριο Αργυρόπουλο, Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καντάνου – Σελίνου Μιχαήλ Τομαδάκη, Αντιδήμαρχο Πλατανιά Γεώργιο Καλαϊτζάκη, εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε. και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων Μανούσο Σταυργιανουδάκη, εκπρόσωπο και υποψήφια ευρωβουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας» Βασιλική Πολύζου, εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σφακίων ο Αντιδήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Μπραουδάκης, Πρόεδρο της Ένωσης Σφακιανών Χανίων Ανδρέα Μανουσέλη και εκπρόσωπο της Ένωσης Σφακιανών Βορείου Ελλάδος Μαρίνο Παπουτσάκη.  
          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Σφακίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω