Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών Εκπαίδευσης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό]

Ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στην Εκπαίδευση διοργανώνει ένα webinar για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 16:00. 
          Σκοπός του Διαγωνισμού μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και να γίνουν δημιουργοί καινοτόμων λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές συγκεκριμένων προϊόντων.
          Ο φετινός Διαγωνισμός επικεντρώνεται στην Θεματική Ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης και καλεί ομάδες μαθητριών και μαθητών να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, με τη χρήση ανοιχτού κώδικα ανοιχτών τεχνολογιών και να συμβάλλουν στην διάδοση τους με την παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού υλικού. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.
Πρόγραμμα:
16:00 – 16:15
Μαριαλένα Μπελίτση – ΕΕΛΛΑΚ.
«Παρουσίαση του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση»
16:15 – 17:15
Παραδείγματα χρήσης Microbit, Arduino, Raspberry Pi στην εκπαιδευτική διαδικασία
Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης
, (Επιστημονικός & Παιδαγωγικά Υπεύθυνος (ΕΠΥ)του Openlab Στερεάς Ελλάδας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Συντονιστής Επιστημονικής Επιτροπής STEAM της ΕΕΛΛΑΚ).
«Υπολογιστική Σκέψη και Οντοϋπολογιστικά Συστήματα (Physical Computing)»
Γεώργιος Παπακώστας, MSc (Επιστημονικός Υπεύθυνος (ΕΥ) ICT του Openlab Στερεάς Ελλάδας Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας, Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΕΛΛΑΚ υπεύθυνος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.)
«Ο θεσμός των OpenLab στην υποστήριξη του Διαγωνισμού Ανοιχτών  Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση»
Βασίλης Σακκάς, MSc Επιστημονικός Υπεύθυνος (ΕΥ) Προγρ. ERASMUS+ του Οpenlab Στερεάς Ελλάδας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής της Π.Ε Βοιωτίας.
«Η αξιοποίηση του OpenLab για την υλοποίηση των «digital competence» Erasmus+ courses training»  
17:15 – 17:30
Ερωτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω