Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ισραήλ και Ρωσία

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο  Ισραήλ, μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο Πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο Πρόεδρο Ιτσχάκ Χέρτζογκ.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με την συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη όπου οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Σότσι όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως Πρωθυπουργός  με τον Πρόεδρο της Ρωσίας  Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο  είχε συναντήσει  ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Αθήνα το 2016. Οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις  περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω