Επανεκκίνηση τουρισμού Ρωσίας – Ελλάδας

Τριήμερη επίσκεψη με σειρά επαφών με εξέχοντες παράγοντες του τουριστικού κλάδου, υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα (tour operators κ.ά.) πραγματοποίησε στη Μόσχα ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, με ιδιαίτερη έμφαση στο ασφαλές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού για το 2021.
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική η επίσκεψή μου στη Ρωσία. Το 2019 φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα πάνω από 500.000 Ρώσους ταξιδιώτες και με το φετινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε κάθε Ρώσο τουρίστα που επιθυμεί να περάσει αξέχαστες, απολύτως ασφαλείς διακοπές στη χώρα μας. Η μακροχρόνια φιλία που συνδέει Ρωσία και Ελλάδα ήταν έκδηλη σε όλες τις επαφές που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Μόσχα. Η αγάπη των Ρώσων για την πατρίδα μας αποτυπώνεται εμπράκτως, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, αλλά, θα έλεγα και στις προσπάθειες τις οποίες από κοινού καταβάλλουμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις τουριστικές μετακινήσεις και να απλοποιήσουμε τις διατυπώσεις, πάντα με αμέριστο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από τη Ρωσία φεύγω μόνο με αισιόδοξα μηνύματα για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας προς την Ελλάδα».
Στη Μόσχα ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση και με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού κυρία Zarina Valeriyevna Doguzova, καθώς και με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators της χώρας. Κοινή διαπίστωση όλων, όπως επισήμανε ο Υπουργός, είναι «η ετοιμότητα της τουριστικής αγοράς της Ρωσίας για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. Οι Ρώσοι τουρίστες έχουν ήδη επιλέξει τη χώρα μας ως προορισμό και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη απελευθέρωση των μετακινήσεων».
Υπογραμμίζεται ότι ύστερα από τη συνάντησή του με τον Υπουργό, ο Γενικός Διευθυντής της TUI Russia κ. Taras Demura δήλωσε ότι «το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι Ρωσία και Ελλάδα να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε στις 14 Μαΐου να υπάρξει η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας χωρίς περιορισμούς».
Ο κ. Demura διαβεβαίωσε τον κ. Θεοχάρη ότι η TUI Russia θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν. Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με τακτικές πτήσεις στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω