Επιτάχυνση Ευρωπαϊκών Ενισχύσεων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2025, μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων και του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας & Επιχειρηματικότητας (Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.), με στόχο τη βελτιστοποίηση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τις επιχειρήσεις της περιοχής.Την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Χανίων αποτελούσαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Ροκάκης, και ο Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Μανουσέλης. Τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., Γιώργος Μπίκας και ο Διευθυντής, Αλέξανδρος Μακρής.Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στην εξέταση των ρυθμών υλοποίησης και των λειτουργικών ζητημάτων που σχετίζονται με την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών ενισχύσεων από τις Χανιώτικες επιχειρήσεις κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.Στο τραπέζι τέθηκαν τα κρίσιμα προγράμματα επιδοτήσεων που τρέχουν αυτή τη στιγμή, και τα οποία αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των τοπικών Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων: 
• Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων. 
• Πράσινη Παραγωγική Επένδυση
•Πράσινη Μετάβαση. 
• Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων. 
Η συζήτηση είχε ως στόχο την άμεση επίλυση τυχόν γραφειοκρατικών ή λειτουργικών εμποδίων που ενδέχεται να επιβραδύνουν την εκταμίευση των πόρων και την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων. 

Η στενή συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Χανίων, ως εκπροσώπου της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, και του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., ως κεντρικού φορέα διαχείρισης, κρίνεται καθοριστική για τη μεγιστοποίηση της απορροφητικότητας και την αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων στα Χανιά. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας τόνισε τα εξής:
«Συνεχίζουμε την ενεργό συμμετοχή και την πολυδιάστατη – παραγωγική συνεργασία της Επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων με την ηγεσία του κρίσιμου φορέα – Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. – ο οποίος προωθεί την αξιόπιστη υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων από Ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα. Αναλάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία να μεταφέρουμε ολοκληρωμένα και να συζητήσουμε άμεσα με την ικανή Διοίκηση του αναπτυξιακού και αρμόδιου φορέα τις προτάσεις και τους προβληματισμούς πολλών Χανιώτικων μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την ακόμα πιο αποτελεσματική και ευέλικτη επιτάχυνση των υλοποιούμενων προγραμμάτων που στηρίζουν στην πράξη το Μέλλον της τοπικής μας Οικονομίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω