Ροή Ειδήσεων

Επτά νέα Δικαστικά Μέγαρα

Η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ενέκρινε την κατασκευή Δικαστικών Μεγάρων σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Στερεά Ελλάδα. Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται το Μάιο του 2021 και αναθέτουσα αρχή για τα τρία έργα Δικαστικών Μεγάρων θα είναι η Γενική Γραμματεία Υποδομών.
Συγκεκριμένα:
Στην Κεντρική Μακεδονία κατασκευή τριών νέων Δικαστικών Μεγάρων στις Σέρρες, στην Έδεσσα και στο Κιλκίς, καθώς και ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην Κεντρική Ελλάδα κατασκευή δύο Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και στον Βόλο, καθώς και ανακατασκευή τριών υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, συνολικού προϋπολογισμού 69 εκατομμυρίων ευρώ. 
Στην Κρήτη προβλέπεται κατασκευή των δύο Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων, καθώς και ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, συνολικού προϋπολογισμού 121 εκατομμυρίων ευρώ.
Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης.
Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και συμμετείχαν, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης. 

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω