Εσπερίδα Ελαιόλαδου στα Σφακιά

[χρόνος ανάγνωσης 39 δευτερόλεπτα]

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «Κρήτη/Kriti»: Ορθές πρακτικές από το χωράφι ως την τυποποίηση», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σφακίων, στη Χώρα Σφακίων. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), σε συνεργασία με τον Δήμο Σφακίων. 
          Η εσπερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για όλες εκείνες τις ορθές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται κατά την ελαιοκαλλιέργεια, τη συγκομιδή και μεταφορά του ελαιόκαρπου, την ελαιοποίηση, την αποθήκευση και τυποποίηση του ελαιόλαδου, ούτως ώστε να προστατεύεται η ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου.
          Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο Γεώργιος Ψαρράς, διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς, καθώς και στελέχη και συνεργάτης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. 
          Από το Δήμο Σφακίων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Ζερβός, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους απευθύνοντας χαιρετισμό και οι Αντιδημάρχοι Βαρδής Γυπαράκης και Γιάννης Μπραουδάκης.
          Το «παρών έδωσε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Μιχάλης Βάμβουκας, ο οποίος με το πέρας της εσπερίδας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο, με αντικείμενο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Σφακίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω