Ροή Ειδήσεων

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα παρόχων ΕΦΚΑ

Ενεργοποιήθηκε στον e-ΕΦΚΑ η νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα που απευθύνεται στους παρόχους υγείας με οφειλές από τους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.
H πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ με τη χρήση των κωδικών taxis και οι ενδιαφερόμενοι καταχωρούν στη συνέχεια τον αριθμό λογαριασμού, την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), καθώς και τα ποσά με τα στοιχεία των ήδη εκδοθέντων παραστατικών. Για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι έχουν αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.
Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-E.Φ.Κ.Α. διενεργούν τους νόμιμους ελέγχους και διασταυρώσεις των στοιχείων και αναρτούν στην πλατφόρμα τα τελικά εγκεκριμένα από την υπηρεσία ποσά. Στο τελικό στάδιο οι πάροχοι καλούνται να συμφωνήσουν με τα ποσά που έχουν αναρτηθεί και δρομολογείται η πληρωμή τους. 
Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας θα επισπευσθεί σημαντικά ο χρόνος εκκαθάρισης επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που στερούσε πολύτιμη ρευστότητα από παρόχους και επαγγελματίες του χώρου της υγείας.
Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2017 τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε παρόχους υγείας έφταναν στα 223.081.155 ευρώ και τον Ιούλιο του 2019, μετά από 2,5 χρόνια, είχαν εκκαθαριστεί μόλις 11.536.268 ευρώ και το συνολικό ποσό ήταν 211.544.887 ευρώ. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους παρόχους υγείας έχει μειωθεί κατά 109.065.345 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω