Ροή Ειδήσεων

Η Καινοτομία οδηγός εξωστρέφειας

Η αποτελεσματικότητα, η ποιότητα και η καινοτομία αποτελούν τους παράγοντες της διεθνής παρουσίας της ΔΙΑΝΑ. Η έρευνα και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, συμβάλει στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, της υψηλής ποιότητας των προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές. Η εξέλιξη είναι μια θεμελιώδης αξία για το εργοστάσιο τονίζει σε συνέντευξη στο ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ο κ. Δημήτρης Φανουργάκης.

Ποιά προϊόντα παράγει η εταιρεία;
Η ΔΙΑΝΑ ειδικεύεται και παράγει τεχνικά ελαστικά και πλαστικά υλικά για όλους τους τύπους ναυτιλίας και βιομηχανίας.
Συγκεκριμένα:

  • Ελαστικά εξαρτήματα ναυτιλίας για όλους τους τύπους.
  • Ελαστικά στεγανοποίησης αμπαριών πλοίων
  • Ελαστικά εξαρτήματα βιομηχανίας.
  • Ελαστικές επενδύσεις τροχών και κυλίνδρων.
  • Αντικραδασμικές βάσεις.
  • Ελαστικά κόπλερ
  • Πέλματα για την βιομηχανία παπουτσιών και αρβύλων ασφαλείας.
  • Προσκρουστήρες για πλοία και λιμάνια
  • Τάπητα ελαστικό με ανακυκλωμένο φελλό για υψηλή μόνωση στον ηλεκτρισμό
  • Σόλα ασφαλείας με μόνωση στον ηλεκτρισμό 14000 βολτ.
  • Εφέδρανα κτιρίων, γεφυρών
  • Σωλήνες υψηλής πιέσεως για μπετόν
  • Ελαστικά φύλλα αγώγιμα
  • Ελαστικές επενδύσεις βυτίων

Ποιό το εύρος της χρήσης των προϊόντων;
Από το χρόνο ίδρυσης της, η ΔΙΑΝΑ ειδικεύεται και παράγει τεχνικά ελαστικά και πλαστικά υλικά για όλους τους τύπους ναυτιλίας και βιομηχανίας, όπως επίσης για κατασκευαστικές εταιρείες, καραμελοβιομηχανίες, Τσιμεντοβιομηχανίες, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Αστυνομία, Οργανισμούς λιμένων, κ.α.

Ποιά η εγχώρια και διεθνής παρουσία;
Η ΔΙΑΝΑ κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο στην εγχώρια αγορά, αλλά παράλληλα εξάγει και προϊόντα της στο εξωτερικό όπως στην Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σιγκαπούρη. Το ποσοστό παραγωγής του εργοστασίου.
Είναι περίπου στο 40% για την εγχώρια αγορά και 60% στο εξωτερικό.

Πως αξιοποιείται η έρευνα και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών;
Μέσα από την πάροδο των ετών, στόχος της ΔΙΑΝΑ παρέμεινε η εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των πελατών, έχοντας την δυνατότητα να εγγυηθεί ότι τα προϊόντα είναι της υψηλότερης ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές. Η εξέλιξη είναι μια θεμελιώδης αξία για το εργοστάσιο καθώς επίσης και η έρευνα και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, επιτρέπουν στο να εργάζεται προς συνεχώς βελτιωμένες διαδικασίες παραγωγής, χρόνους παράδοσης, ποιότητα των προϊόντων και ικανοποίηση των πελατών.
Η ΔΙΑΝΑ είναι μέλος της Worldwide Industrial & Marine Association (WIMA) ενός καινοτόμου δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών ναυτιλιακών, με μακρόχρονη εμπειρία πιστοποιημένων υπηρεσιών και προϊόντων, με δυνατότητες παγκόσμιας εξυπηρέτησης.

Ποιοί οι επόμενοι στόχοι;
Το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια και μέσα στους δυσκολότερους καιρούς για την πρωτογενή παραγωγή, κατάφερε να αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, όπως και να εδραιώσει την θέση της στην αγορά.
Οι βασικότεροι όμως στόχοι παραμένουν, η εξέλιξη του τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως επίσης και η ανάπτυξη της ανακύκλωσης του παραγώμενου ελαστικού, τόσο για εσωτερική κατανάλωση στα ίδια Προϊόντα, όσο και η περαιτέρω ανάπτυξη νέων προϊόντων από ανακυκλωμένο ελαστικό.

Ποιό το ιστορικό της εταιρείας;
H βιοτεχνία ΔΙΑΝΑ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύεται αρχικά το 1996 από τον Ιωάννη Φανουργάκη μετά από 35 έτη υπηρεσίας ως τεχνικός διευθυντής σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες ελαστικού, έχοντας αρχική έδρα στον Ρέντη. Έχοντας τη μακροχρόνια εμπειρία στο λάστιχο επίλυσε ότι η βάση της στρατηγικής του εργοστασίου του πρέπει να είναι η συνεπής και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών και οι καινοτόμες λύσεις. Η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα παρέμειναν επίσης τα κύρια σημεία της δεύτερης γενεάς που ανέλαβε το εργοστάσιο το 2006, και διαχειρίζεται μέχρι σήμερα από τον μεγαλύτερο γιο Δημήτρη Φανουργάκη που σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών αεροναυπηγός και μετά από 22 χρόνια καριέρας στη ναυτιλία. Σήμερα έχει ενταχθεί στο δυναμικό του εργοστασίου και η 3η γενιά, ο μεγάλος γιος του Δημήτρη Φανουργάκη και συνώνυμος του ιδρυτή, ο Ιωάννης Φανουργάκης.
Το 2011 το εργοστάσιο επένδυσε και μεταφέρθηκε στον Ασπρόπυργο όπου είναι και η τωρινή έδρα του. Τα ελαστικά και πλαστικά προϊόντα ΔΙΑΝΑ κατασκευάζονται με 18 πρέσσες ηλεκτρικές και ατμού, 5 injection μηχανών πλαστικού, 4 εγχύσεων μηχανών συμπίεσης, 2 ανοικτά ζυμωτήρια και 1 κλειστού τύπου (bunbury) σε έκταση 5.500 τ. μέτρων. Η παραγωγή του εργοστασίου είναι κάθετη, με επεξεργασία της πρώτης ύλης και με δικό του μηχανουργείο για κατασκευή των καλουπιών.
Στα πλαίσια της επενδυτικής πολιτικής του εργοστασίου μας, δημιουργήσαμε στην Κρήτη το νέο κατάστημα προκειμένου να καλύψουμε περισσότερες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή.
Στο νέο μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε Ο-RINGS, τσιμούχες, ταινίες ελαίων – δομικών υλικών, αντικραδασμικά, κόπλερς, αποπτιλώτες και κατόπιν παραγγελίας όλα μας τα προϊόντα σε NBR, VITON, SILICONE,TEFLON.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δημήτρης Φανουργάκης γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1968 και κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε μηχ/κός αεροναυπηγός και ναυτιλιακά, γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, Τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στην ναυτιλία από την Ιταλική Ναυτική σχολή Δοκίμων και από την Γερμανική Ναυτική Δ/ση. Επίσης έχει Τιμής Ένεκεν από την Σχολή Αξιωματικών Τεθωρακισμένων ΕΛΛ.Ε.Δ.
Είναι Γενικός Δ/ντης «ΔΙΑΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ», Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ) υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, Αντιπρόεδρος Β’ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας και μέλος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Επιστροφή στο 3ο τεύχος

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω