Καινοτόμος Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης

Η 8η Διαδικτυακή Συνάντηση Δράσης του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, με θέμα: «Οι Περιφέρειες ως ατμομηχανές ανάπτυξης».
Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τόνισε:
«Στηριζόμενοι στην πεποίθηση πως η Κρήτη μπορεί να γεννήσει μια πρότυπη ζώνη καινοτομίας, ευρωπαϊκών και γιατί όχι ακόμα και παγκόσμιων προδιαγραφών, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, στον πυρήνα της οποίας κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η «επιχειρηματική ανακάλυψη». Μια συστηματική, δηλαδή,  διαδικασία επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των ερευνητών και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στους τομείς, στους οποίους η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα».
Ακόμη επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα πολυδύναμο εργαστήρι ανάπτυξης. Απέναντι στο συγκεντρωτικό κράτος αντιπαραβάλλουμε τη δύναμη της αποκέντρωσης, δίπλα στις εθνικές πολιτικές τονίζουμε πως η επένδυση στην περιφέρεια είναι η κατεξοχήν αναπτυξιακή πολιτική. Διαμορφώνουμε έτσι μια περιφερειακή πολιτική νέου μίγματος, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στις σκέψεις και τις προσδοκίες των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω