Ροή Ειδήσεων

Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχτηκε η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6-11-2020 και 7-11-2020 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 6 Μαΐου 2021.
Επίσης περιοδεία – αυτοψία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία σε Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο, Ανάληψη. Στην περιοδεία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, παρουσία του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Μανόλη Παραβολιδάκη.
Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα τις πρώτες ώρες της καταστροφής ήταν η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής ενώ αμέσως μετά το τέλος της κακοκαιρίας, πρωτεύει η καταγραφή και η αποτύπωση των ζημιών.
Τέλος σε συνεργασία με το Δήμαρχο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων για να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τις απαιτούμενες αποζημιώσεις.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω