Ροή Ειδήσεων

Κατάσταση «οικονομικά έκτακτης ανάγκης»

Να κηρυχτεί ο νομός Χανίων σε κατάσταση «οικονομικά έκτακτης ανάγκης» ζητά ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
Ειδικότερα ο Σύλλογος απαιτεί:
1. Αναστολή κάθε φορολογικής και ασφαλιστικής εισφοράς για τις επιχειρήσεις της πόλης μας και άμεση ενεργοποίηση ενός πακέτου τουλάχιστον 120 δόσεων που θα ρυθμίζει τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στην εποχή covid-19.
2. Επαναφορά του μέτρου αναστολής εργασίας εργαζομένων για όλες τις επιχειρήσεις της πόλης μας τουλάχιστον για την περίοδο που ισχύουν τα μέτρα.
3. Επέκταση του προγράμματος «συνεργασία» και για μετά τον Οκτώβριο όπως και σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.
4. Αναστολή όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όλους τους κατοίκους της πόλης μας που πλήττονται λόγω των έκτακτων μέτρων.
5. Επέκταση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου για μέχρι τέλος του 2020 για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας.
6. Ενίσχυση με περισσότερα κονδύλια της επιστρεπτέας προκαταβολής, ως το μόνο πραγματικό εργαλείο παροχής ρευστότητας στις μικρές και πού μικρές  επιχειρήσεις ζητώντας να πριμοδοτηθούν αυτές με την μεγαλύτερη πτώση τζίρου συμπεριλαμβανομένου και του Αυγούστου, αλλά και με παράλληλη πριμοδότηση όσων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.
7. Στήριξης επιχειρήσεων εστίασης, με περαιτέρω μέτρα, ώστε να μείνουν ζωντανές και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στον κλάδο.
8. Άμεσο άνοιγμα της Γ’ Επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου  λόγω του μερικού lockdown σε περιοχές της Ελλάδος, έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω