Ροή Ειδήσεων

Κεφάλαιο κίνησης Κρητικών επιχειρήσεων

Η Περιφέρεια Κρήτης θα διαθέσει 50.000.000 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα της (ΚΡΗΤΗ 2014-2020) για την Ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19, με τη μορφή Κεφαλαίου κίνησης (μη επιστρεπτέας επιχορήγησης).
Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Κρήτης, προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, το οποίο ξεκίνησε με την προδημοσίευση της προκήρυξης. «Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης, χωρίς επιστροφή από 3.000 έως 40.000 ευρώ. Μέσα από την διαδικασία αυτή, θεωρούμε ότι μπορούν να επιχορηγηθούν οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και μέχρι τέλος του έτους να μπορούν να έχουν εκταμιευτεί αυτά τα χρήματα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.  
Δικαιούχοι της Δράσης είναι Υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν στην Περιφέρεια Κρήτης. Ειδικότερα η Δράση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κρήτης που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19.
Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) τίθεται η 13η Οκτωβρίου 2020 και ως ημερομηνία λήξης, η 30η Οκτωβρίου 2020.
Η χρονική περίοδος υποβολής προτάσεων θα οριστικοποιηθεί με την έκδοση της
Πρόσκλησης της Δράσης.
Η προδημοσίευση της Πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες:  www.crete.gov.gr, www.pepkritis.gr, www.efepae.gr, www.ank.gr. 

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη:

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω