Κινητό τηλέφωνο και διαδικασία Ύπνου

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 1 δευτ.]

Του Μιχάλη Βλαχάκη


«Είμαστε όλοι φυλακισμένοι εδώ από τη δική μας σκοπιμότητα»
– Eagles Hotel California 




Πρέπει να κοιμάμαι με το κινητό μου τηλέφωνό δίπλα μου;  

Μην κοιμάστε με το τηλέφωνό σας – δεν είναι μια απλή διαισθητική απάντηση. Επίσης, ζητήστε από άλλους που βλέπετε να κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους, να σταματήσουν να το κάνουν! Υπάρχουν εκείνοι από εμάς που θέλουν να παρακολουθήσουν υπερβολικά Netflix ή να ακούσουν μουσική ή απλώς να στείλουν μήνυμα σε φίλους πριν κοιμηθούν. Είναι σημαντικό να κρατούν το τηλέφωνο μακριά – τουλάχιστον σε απόσταση 5 ποδιών πριν πέσουν για ύπνο. Η προσθήκη απόστασης μεταξύ του εαυτού σας και του τηλεφώνου σας βοηθά.
          Ο καλός ύπνος είναι θέμα πειθαρχίας. Για χάρη της υγείας σας, αν όχι κάτι άλλο. Θα σας συμβουλεύαμε να διορθώσετε τις ώρες ύπνου σας και εκείνη την ώρα ύπνου, να αφήσετε μακριά το κινητό. Είναι θέμα πειθαρχίας.


Άλλα περιθώρια κινητών τηλεφώνων και ύπνου
1. Μπορείτε να κοιμηθείτε με το τηλέφωνό σας στην κρεβατοκάμαρά σας, αλλά μόνο αν το κρατάτε τουλάχιστον 5 πόδια μακριά από το κρεβάτι.
2. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ κινητό ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΣΑΣ. Υπάρχουν περιπτώσεις ανατινάξεων μπαταριών κινητών τηλεφώνων λόγω θερμότητας και υπερβολικής ακτινοβολίας. 
          Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας.

Κοιμάμαι με το τηλέφωνό μου ως ξυπνητήρι. Πώς αντιμετωπίζω το πρόβλημα;
1. Αγοράστε ένα ξυπνητήρι. (σοβαρά).
2. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο ως ξυπνητήρι, βάλτε το σε λειτουργία πτήσης.3. Μπορώ να κοιμηθώ με το τηλέφωνό μου σε λειτουργία πτήσης; ΝΑΙ.
4. Μπορώ να κοιμηθώ με το τηλέφωνό μου δίπλα μου σε λειτουργία πτήσης; Κατά προτίμηση ΟΧΙ.
5. Μπορώ να κοιμηθώ με το τηλέφωνό μου κάτω από το μαξιλάρι μου σε λειτουργία πτήσης; ΟΧΙ.

Συμπέρασμα
            Το τηλέφωνό σας είναι ο καλύτερος σύντροφός σας – ο καλύτερός σας φίλος – ή έτσι, αν επιμένετε. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με το τηλέφωνό σας δίπλα σας στο κρεβάτι σας. ΠΟΤΕ!
            Στο χώρο ανάμεσα στην ανεξέλεγκτη χρήση-κατάχρηση της τεχνολογίας και στην απόλυτη αποχή από αυτήν βρίσκεται η εταιρεία μας Aktinovolia.com που με τη σωστή ενημέρωση για την ορθή χρήση των τεχνολογικών επιτευγμάτων αλλά και τις προτάσεις για την θωράκιση σε περίπτωση που χρειάζεται μπορεί να βοηθήσει ιδιώτες και επαγγελματίες να ζουν αρμονικά απολαμβάνοντας την τεχνολογία.

Ο Βλαχάκης Μιχάλης είναι υπεύθυνος εργαστηρίου μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών του www.aktinovolia.gr. Προέρχεται από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα τελευταία 9 χρόνια διενεργεί μετρήσεις ακτινοβολίας μέσω του εργαστηρίου www.aktinovolia.gr σε όλη την χώρα.

Ονειρευόμαστε ένα κόσμο καλύτερο και ασφαλέστερο τόσο για μας όσο και τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον μας και εργαζόμαστε ακατάπαυστα και αγόγγυστα γι’ αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω