Η Σιγκαπούρη εισάγει πάνω από το 90% των τροφίμων της λόγω της ανυπαρξίας εκτάσεων γης διαθέσιμης για γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η διατροφή των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, βασίζεται κυρίως σε εξωτερικές πηγές για προμήθειες τροφίμων – δημιουργώντας ευκαιρίες για διεθνή προϊόντα και εταιρείες να εξαγάγουν στη Σιγκαπούρη. Η Αυστραλία, η Κίνα, η Ινδονησία, η Μαλαισία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τους κύριους προμηθευτές τροφίμων της χώρας.
Η βιομηχανία τροφίμων και αγροτικών επιχειρήσεων της Σιγκαπούρης μπορεί να χωριστεί σε τρία τμήματα – λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες εστίασης και παραγωγή/εισαγωγή τροφίμων.
Ειδικότερα η Συνοπτική παρουσίαση και τρέχουσες τάσεις κλάδου τροφίμων στην Σιγκαπούρη:




