Η Σιγκαπούρη εισάγει πάνω από το 90% των τροφίμων της λόγω της ανυπαρξίας εκτάσεων γης διαθέσιμης για γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η διατροφή των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, βασίζεται κυρίως σε εξωτερικές πηγές για προμήθειες τροφίμων – δημιουργώντας ευκαιρίες για διεθνή προϊόντα και εταιρείες να εξαγάγουν στη Σιγκαπούρη. Η Αυστραλία, η Κίνα, η Ινδονησία, η Μαλαισία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τους κύριους προμηθευτές τροφίμων της χώρας.
Η βιομηχανία τροφίμων και αγροτικών επιχειρήσεων της Σιγκαπούρης μπορεί να χωριστεί σε τρία τμήματα – λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες εστίασης και παραγωγή/εισαγωγή τροφίμων.
Σύμφωνα με την συνοπτική παρουσίαση για τον κλάδο των τροφίμων, του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Σιγκαπούρης, επισημαίνεται ότι οι εισαγωγές τροφίμων εν μέσω Ουκρανικής κρίσης, συνεχίζουν να αυξάνονται, καθιστώντας την Σιγκαπούρη μια ελκυστική αγορά για τα Ελληνικά προϊόντα.
Ειδικότερα η Συνοπτική παρουσίαση και τρέχουσες τάσεις κλάδου τροφίμων στην Σιγκαπούρη: