Με την κορυφαία τιμητική διάκριση ως Προσωπικότητα της Ελληνικής Φιλοξενίας «Greek Hospitality Personality», βραβεύτηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης κυρία Πέπη Μπιρλιράκη, στα ετήσια βραβεία Greek Hospitality Awards 2022.
Σημειώνεται πως τα Greek Hospitality Awards 2022 είναι ο πλέον καταξιωμένος θεσμός επιβράβευσης της ελληνικής φιλοξενίας. Τα βραβεία απονεμήθηκαν για 8η συνεχή χρονιά, σε μια λαμπρή τελετή, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στην Αττική, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.
Τα Greek Hospitality Awards 2022 τελούσαν υπό την Αιγίδα των:
Υπουργείο Τουρισμού
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
ΔΕΘ Helexpo
Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού
Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ξενοδόχων
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων
Κατά την διάρκεια της απονομής η κυρία Πέπη Μπιρλιράκη, ευχαρίστησε τη διοργάνωση για αυτή την τόσο τιμητική διάκριση και τόνισε: «Είναι μεγάλη μου τιμή και ανείπωτη χαρά η διάκριση αυτή, και την αφιερώνω στους πρωταγωνιστές της ζωής μου. Στους Ρεθεμνιώτες, που είναι εξαίρετοι οικοδεσπότες, είτε ως επαγγελματίες είτε ως απλοί πολίτες, και είναι αυτοί που με έθεσαν σ’ αυτή τη θέση ευθύνης και τους εκπροσωπώ. Και στην οικογένειά μου που αποτελείται από 3 γενιές ξενοδόχων, και ιδιαίτερα στον αείμνηστο πατέρα μου, Εμμανουήλ Μπιρλιράκη, που τόλμησε το 1972 να δημιουργήσει το 1ο ξενοδοχείο για οργανωμένο τουρισμό στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου και γαλουχήθηκα στην Ξενοδοχεία.
Από τότε μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει γίνει Κραταιά ως Τουριστικός Προορισμός, συνεχίζει όμως, δυστυχώς, να έχει έλλειψη ανωτάτων σπουδών στον Τουρισμό.
Ευχή μου λοιπόν, να δω κάποια μέρα σύντομα, όλα τα πανεπιστήμια μας να δίνουν την Επιστημοσύνη που χρειάζεται το επάγγελμα μας μέσω των Σχολών τους στον Τουρισμό. Στο Ρέθυμνο, στο πανεπιστήμιο Κρήτης είμαστε έτοιμοι να την υποδεχτούμε.
Όνειρό μου είναι να δω την Ελλάδα την Κρήτη και το Ρέθυμνο να υποδέχονται 12 μήνες το χρόνο πτήσεις με επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, ως ένας μοναδικά ισορροπημένος, συγκροτημένος, βιώσιμος τουριστικός προορισμός . Όπως του αξίζει. Κι εδώ το Ρέθυμνο δηλώνει έτοιμο».
Απευθυνόμενη δε στον υφυπουργό υποδομών επισήμανε ότι «Η Κρήτη, με την ολοκλήρωση των δύο βασικών υποδομών που χρειάζεται, δηλαδή το Αεροδρόμιο Καστελίου και τον ΒΟΑΚ, θα προσφέρει στο Τουριστικό προϊόν της Ελλάδας απεριόριστη ανταπόδοση.»