Ροή Ειδήσεων

Κρητική γιορτή Παγκόσμιας ημέρας Μουσικής

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 και ώρα 8:00 μ.μ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία της στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον Αττικής (6η Στάση Λεωφ.Χασιάς), γιορτάζει την έναρξη του καλοκαιριού και την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής με τους μαθητές του Μάνου Πυροβολάκη.
Η είσοδος θα γίνεται με δωρεάν προσκλήσεις και δεν θα μπορεί κάποιος να παρευρεθεί χωρίς την πρόσκληση. Για την κράτηση προσκλήσεων πρέπει να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6944360961.
Στην εκδήλωση οι μαθητές της λύρας και μαντολίνου του Μάνου Πυροβολάκη, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν για όλους τραγούδια και χορούς από την παράδοση της Κρήτης.
Ο γνωστός τραγουδοποιός και Λυράρης Μάνος Πυροβολάκης ασχολείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια με τη διδασκαλία και εκμάθηση της Κρητικής Λύρας, αποτυπώνοντας στο πεντάγραμμο το προσωπικό χαρακτήρα κάθε ενός από τους σπουδαίους λυράρηδες, όπως οι Πρωτομάστορες: Ρόδινος, Χαρίλαος, Χάρχαλης, Λαγός, Καλογερίδης κ.α. αλλά και νεότερων όπως οι Σκορδαλός, Κλάδος, Ξυλούρης, Μουντάκης .
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ένας από τους σπουδαιότερους Λυράρηδες της γενιάς του, ο Αστρινός Ζαχαριουδάκης ο οποίος μάλιστα είναι και ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους της κρητικής λύρας.
Θα υπάρξουν και συμμετοχές επωνύμων Κρητών καλλιτεχνών όπως ο Νεκτάριος Χατζηδάκης αλλά και συμμετοχές έκπληξη.
Στο λαγούτο θα είναι ο Βαγγέλης Μαμαλάκης.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλης Πατεράκης τόνισε: «Η εκδήλωση διοργανώνεται με την αμέριστη υποστήριξη και αρωγή του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο υποστήριξης ανθρώπων του Πολιτισμού και στη μεταλαμπάδευση της παράδοσης της Κρήτης στα νέα παιδιά.»
Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλες οι κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία των καλεσμένων, των συμμετεχόντων και των διοργανωτών στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Κατηγορία: Blog

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω