Κρητικός φορέας χαρουπιού

Δημιουργήθηκε νέος μη κερδοσκοπικός φορέας στη Κρήτη «Κοινότητα Καλλιέργειας Φυσικής και Πολιτιστικής Αξιοποίησης της χαρουπιάς στην Κρήτη, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόρμου «Επιμενίδη» και έχει έδρα το Χαρουπόμυλο Πανόρμου. Επίσης προχωρεί η δημιουργία «Μουσείου Χαρουπιού», στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου και ετήσια διοργάνωση Μεσογειακού Φεστιβάλ Χαρουπιού.
Ο φορέας επισημαίνει ότι «Ο πρώτος σκοπός της εταιρείας, μόλις επετεύχθη. Η πρόταση που καταθέσαμε τον περασμένο Ιανουάριο έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Πολιτισμού, και η «Αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού στην Κρήτη» εγγράφηκε στο εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ σειρά τώρα έχει η ένταξη της στη διεθνή λίστα».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα απαρτίζουν:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κορίννα Μηλιαράκη, Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης».
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χαράλαμπος Πρατσίνης, Ερευνητής, Εργαστήριο Κυτταρικού Πολλαπλασιασμού και Γήρανσης, Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μαριάννα Καβρουλάκη, Πειραματική Αρχαιολόγος – Ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής, Ιδρύτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας.
ΤΑΜΙΑΣ
Μανώλης Ηλιάκης, καλλιεργητής χαρουπιάς Ρέθυμνο.
ΜΕΛΗ
Χαράλαμπος Κατερινόπουλος, Καθηγητής,Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κωστας Καράτζης, καλλιεργητής χαρουπιάς.
Γιώργος Δρακωνάκης,καλλιεργητής χαρουπιάς.
Γιάννης Κασαπάκης, Γεωπόνος, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχων Χανίων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλλιεργητής χαρουπιάς.
Μιχάλης Στεφανάκης, Γεωπόνος Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημίου Κρήτης.
Νομικός Σύμβουλος και νομικός εκπρόσωπος του φορέα είναι ο Ευάγγελος Μουνδριανάκης, δικηγόρος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω