ΚΥΑ νήσων, πλοίων, σκαφών

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) 4 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στα νησιά. Η ισχύς των ΚΥΑ είναι από 4.5.2020 και ώρα 06:00 έως και 18.5.2020 και ώρα 06:00. Οι ΚΥΑ ορίζουν τη διασύνδεση των νήσων, την απόπλου πλοίων και σκαφών.
Διευκρινίζεται, ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού-κολύμπι, χρήση ιδιωτικών (μη μηχανοκίνητων) θαλάσσιων μέσων αναψυχής, διενέργεια αλιείας από την στεριά, επιτρέπονται ενώ η χρήση μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ή αυτών που απαιτείται η χρήση μηχανοκίνητου σκάφους, εξακολουθεί να απαγορεύεται. 
Ειδικότερα:
• Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική Επικράτεια (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1651).
• Παράταση της ισχύος του μέτρου του προσωρινού περιορισμού του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) αναψυχής προερχομένων από το εξωτερικό (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1650).
• Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με τα νησιά (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1649).
• Επιβολή του μέτρου του εν μέρει προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών στην Επικράτεια, πέραν των ορίων της οικείας Περιφέρειας ή Περιφερειακής Ενότητας (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1648).

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω