Μείωση τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων

Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2021των τουριστικών λεωφορείων με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών λόγω επιπτώσεων της πανδημίας.
Ειδικότερα:
α) Για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
β) Για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
Υπενθιμίζουμε οτι με κοινή Επιστολή οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Λεωφορείων της Κρήτης, Κέρκυρας, Δωδεκανήσου και Βορείου Αιγαίου, στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα τονίζουν ότι «Ζητάμε την απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021, και να γίνει συμψηφισμός αυτών με τα πληρωμένα τέλη του έτους 2020. Θα είναι πολύ σημαντική βοήθεια για μας, καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα και ή άρνηση σας θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής τους με ότι αυτό συνεπάγεται.»
Τέλος σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω