Μεμονωμένοι Σταθμοί Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΠΕ

[χρόνος ανάγνωσης 45 δευτερόλεπτα]

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για έργα Μεμονωμένων Σταθμών Ηλεκτροχημικής Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (Μπαταρίες) κατηγορίας Β. Αυτή η απόφαση αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διαχείριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και την επιτάχυνση της ανάπτυξης έργων αποθήκευσης ενέργειας στη χώρα.
          Σύμφωνα με την απόφαση, οι ΠΠΔ ορίζονται με βάση το άρθρο 8 του νόμου 4014/2011 και αφορούν έργα που έχουν καταταγεί στην κατηγορία Β, βάσει της εκάστοτε απόφασης κατάταξης του άρθρου 1 του ίδιου νόμου. Τα έργα αυτής της κατηγορίας, τα οποία περιλαμβάνουν σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών, αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για την υποστήριξη της μετάβασης σε ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας με μεγαλύτερη συμμετοχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
          Η διαδικασία υπαγωγής ενός έργου σε ΠΠΔ πραγματοποιείται από την αρμόδια υπηρεσία περιβάλλοντος της οικείας Περιφέρειας, πριν από την έκδοση της Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης από τον αρμόδιο διαχειριστή. Αυτό διασφαλίζει ότι τα έργα συμμορφώνονται με τις κατάλληλες περιβαλλοντικές προδιαγραφές, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας.
          Η απόφαση αυτή ενισχύει την αποτελεσματικότητα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση, διευκολύνοντας την υλοποίηση έργων αποθήκευσης ενέργειας που είναι αναγκαία για την ενεργειακή ασφάλεια και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ολόκληρο το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω