Μετακινήσεις στη Κρήτη

Άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, μεταξύ των νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη αποφάσισε η κυβέρνηση, λόγω υποδομών σε κάθε μία από τις περιοχές αυτές, για την αντιμετώπιση περιστατικών του κορονοϊού COVID-19 εφόσον αυτά προκύψουν.
Επίσης από την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 στους χώρους λατρείας επιτρέπονται λειτουργίες αλλά και μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις), με τη συμμετοχή πιστών για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Ο αριθμός πιστών που μπορεί να συμμετέχει, καθορίζεται από την αναλογία, 1 άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50 άτομα.
Για παράδειγμα, ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 300 τ.μ. μπορεί να δεχτεί έως 30 πιστούς, ενώ ένας χώρος λατρείας επιφάνειας 800 ή 1.000 ή 1.500 τ.μ. μπορεί να δεχτεί ως 50 άτομα. Υποχρεωτική είναι η χρήση αντισηπτικού.
Παράλληλα  παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου 2020 τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αφορούν όσους διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω