Μητρώο Εκπαιδευτικών Σχολών Δ.ΥΠ.Α.

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο Κανονισμός Διαχείρισης Μητρώου Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτικών Μονάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης  (Δ.ΥΠ.Α.). Πρόκειται για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας, τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας, τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ), τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), την Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΚ) ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.  
          Με την απόφαση δημιουργείται και τηρείται στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού (Γ2) της Δ.ΥΠ.Α, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας (Δ1) και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ3) της Δ.ΥΠ.Α. ηλεκτρονικό «Μητρώο Προσωρινών Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών» (εφεξής Μητρώο), με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α., σε έκτακτο προσωπικό, είτε επειδή για οποιαδήποτε αιτία απουσιάζουν από τις ανωτέρω μονάδες εκπαιδευτικοί, είτε επειδή δημιουργούνται έκτακτα λειτουργικά κενά κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Για τον σκοπό αυτό η Δ.ΥΠ.Α. δύναται να προσλαμβάνει προσωρινούς αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου ή ωρομισθίους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους, στις εκπαιδευτικές μονάδες της Δ.ΥΠ.Α.
          Στο Μητρώο δύνανται να εντάσσονται όσοι εκπαιδευτικοί διαθέτουν τα προσόντα και πληρούν τα κριτήρια των άρθρων 160 και 162 του ν. 5078/2023 (Α’ 211). Η ένταξη των ενδιαφερομένων στο Μητρώο πραγματοποιείται κατόπιν δημοσιοποίησης πρόσκλησης της Δ.ΥΠ.Α. και υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ένταξης, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σε διαθέσιμη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αναλυτικά το ΦΕΚ με την Απόφαση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω