Ροή Ειδήσεων

Μινωικό παλάτι Ζωμίνθου

Μεγάλο αριθμό ευρημάτων που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη ανασκάπτοντας το κατεξοχήν υψηλότερο μινωικό παλάτι στη Ζώμινθο στα Ανώγεια, το οποίο αποτελείται από 160 δωμάτια, ισόγεια και διώροφα.
Τα παραπάνω επισήμανε η Δρ. Αρχαιολογίας Έφη Σαπουνά-Σακελαράκη κατά τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.
Οι ανασκαφές στη Ζωμινθο, όπως ανέφερε η κα Έφη Σαπουνά, ξεκίνησαν στο τέλος της δεκαετίας του 1980 από τον αείμνηστο σύζυγο της, καθηγητή Αρχαιολογίας Γιάννη Σακελαράκη και συνεχίστηκαν εντατικά το 2.000 όπου αποκαλύφθηκε το σημαντικό μινωικό παλάτι. Από το 2010, μετά τον θάνατο του Γιάννη Σακελαράκη η σύζυγος του συνεχίζει κάθε χρόνο, για δυο μήνες το καλοκαίρι, συστηματικά τις ανασκαφές στο παλάτι όπου παράλληλα αποκαλύπτεται πλούτος αρχαιολογικών ευρημάτων.
Η κα Έφη Σαπουνά παράλληλα με την αποκάλυψη του παλατιού στη Ζώμινθο, έχει μοιραστεί και άλλες μεγάλες ανασκαφικές επιτυχίες στην Κρήτη με τον αείμνηστο σύζυγό της Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος έχει τιμηθεί από το Πανεπιστημίου Κρήτης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Ακαδημία Αθηνών και άλλους φορείς για το πολύτιμο ανασκαφικό του έργο στη μεγαλόνησο.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω