Μπροστά για το Επιμελητήριο




[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 43 δευτ.]

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης είναι ξανά υποψήφιος και επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο», στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του 2024.
«Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια, πλέον όμως, πατώντας με σιγουριά πάνω σε μια σειρά έργων που έχουν ολοκληρωθεί,  αδειοδοτηθεί και μπαίνουν σε άμεση λειτουργία. Έχουμε δημιουργήσει τις δομές εκείνες που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Δομές και μηχανισμούς απόλυτα προσαρμοσμένους στη σύγχρονη κρητική επιχείρηση, που θα προσφέρουν ένα μείγμα διορατικών στρατηγικών και πρακτικών λύσεων για την πλοήγηση στο παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο και σε όλα αυτά που έρχονται» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι τίθεται ξανά επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο» και υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
          Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, ο κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, πλαισιωμένος από όλους τους εκλεγμένους σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο συμβούλους της παράταξής του, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση της παράταξης να τεθεί εκ νέου επικεφαλής, αλλά και στην απόφαση των μελών της να είναι ξανά υποψήφιοι στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «η παράταξη αποφάσισε ότι ένα πλούσιο έργο που έχουμε δημιουργήσει δεν μπορεί να μείνει στη μέση – γιατί μπαίνουμε σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων για την αγορά και για την κοινωνία και μεγάλων ανακατατάξεων, στις οποίες πρέπει να είμαστε παρόντες. Τα μέλη της παράταξής μας, με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη, μου ανέθεσαν να ηγηθώ ως Υποψήφιος Πρόεδρος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας στις Επιμελητηριακές Εκλογές του Νοεμβρίου. 
          Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ανέφερε: «Ήταν μια απόφαση ομόφωνη, μια απόφαση που με γεμίζει ευθύνες. Μια απόφαση τιμητική. Η παράταξη πέρα από δυναμική, έμπειρη και υπεύθυνη, είναι ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό. Στηρίζεται στην εμπειρία αλλά και στη δυναμική των νέων μελών της. Είμαστε αυτοί που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα (οικονομική κρίση, πανδημία, φυσικές καταστροφές, ενεργειακή κρίση) που στάθηκαν στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  με δημιουργικότητα και αφοσίωση. Που βγάλαμε το φορέα ασπροπρόσωπο ανεβάζοντάς τον ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη της Ελληνικής Επιμελητηριακής Κοινότητας και μετατρέποντας τον σε ένα αξιόπιστο κινητήριο μοχλό της τοπικής ανάπτυξης».
          Κάνοντας μια ανασκόπηση της επταετίας που πέρασε, ο κ. Αλιφιεράκης ανέφερε ότι ήταν μια επταετία γεμάτη διαδοχικές κρίσεις που το Επιμελητήριο τις αντιμετώπισε άμεσα και αποτελεσματικά. Στην πανδημία υλοποίησε ακαριαία μια ευρεία δέσμη δράσεων στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. «Αναπροσαρμόσαμε την οργάνωσή μας ώστε να μπορεί να επεξεργάζεται τα ερεθίσματα από την αγορά και τις επιχειρήσεις και αφενός να τα επιστρέφει πίσω στις επιχειρήσεις, ως πηγή πληροφόρησης, και αφετέρου να τα προωθεί στα κατάλληλα κέντρα λήψης απόφασης. Κάναμε δεκάδες παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Στηρίξαμε κοινωνικά τον τόπο όπως με τη δωρεά κλινών ΜΕΘ κατά την πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
          Παράλληλα, ο Μανώλης Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει σε αυτή τη θητεία, ένα έργο που μετατόπισε το βάρος του θεματολογίου από τα τετριμμένα, σε νέες προτεραιότητες, όπως η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η συνεργατική ανάπτυξη που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της ανάπτυξης της Κρήτης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πλήρη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, καθώς και όλων των διαθέσιμων πόρων (εθνικών και ευρωπαϊκών), προϋπολογισμού άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, με βαρυσήμαντο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Ανέφερε το Παγκρήτιο Φόρουμ που συνέδεσε έμπρακτα τον τουριστικό με τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης και το εκκολαπτήριο επιχειρηματικών ιδεών Heraklion HUB, ενώ μίλησε για τις  σημαντικότατες παρεμβάσεις που ανέλαβε το Επιμελητήριο στην Κεντρική Διοίκηση που δίνουν ώθηση στην Κρητική Επιχειρηματικότητα (πχ Μεταφορικό Ισοδύναμο ). Μίλησε επίσης για την αδειοδότηση του Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή Σταλίδας –το δεύτερο στην Ελλάδα– που στοχεύει στην αναβάθμιση του Κρητικού τουριστικού προϊόντος, και στη σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας «ΗΡΑ-ΦΩΣ», μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στην αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
          Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, ανέφερε πως τώρα είναι που χρειάζεται να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις προκλήσεις που δημιουργούνται και την αβεβαιότητα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, και να σχεδιάσουμε μια συλλογικότερη προοπτική. «Στους άμεσους στόχους μας είναι η μεγέθυνση της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου μέσα από την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών και της δομής του, η εντατικοποίηση των ενεργειών σύζευξης της αγροδιατροφικής παραγωγής με τον τουρισμό και η ενεργοποίηση έργων και δράσεων σε θέματα οριζόντιας και εξατομικευμένης υποστήριξης των Επιχειρήσεων μελών μας. Μέσα στις προτεραιότητές μας είναι και η καθιέρωση της Κρήτης ως προορισμού Κατάδυσης, αλλά και προορισμού εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η περαιτέρω ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα των επιχειρήσεων μελών μας μέσα από επιχειρηματικές αποστολές και Β2Β συνεργασίες» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω