Νέες οδηγίες αεροπορικών ταξιδιών

Επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων εξωτερικού από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία με απόφαση της κυβέρνησης και παραμένει σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών.
Ακόμη ανακοινώθηκαν αεροπορικές οδηγίες με πέντε νέες Notams.
Συγκεκριμένα:
ΠΡΩΤΟΝ
Επεκτείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα, η αναστολή όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Παρατείνεται ως τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα, η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.
ΤΡΙΤΟΝ
Η απαγόρευση όλων των πτήσεων προς την ελληνική επικράτεια, όσον αφορά την Τουρκία, επεκτείνεται ως τις 14 Ιουνίου 2020 τα μεσάνυχτα.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ
Επιτρέπονται μόνο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, οι αφίξεις-αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία ισχύει ως τις 31 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα.
ΠΕΜΠΤΟΝ
Παραμένει σε ισχύ ως τις 31 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα, η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών.
Εξαιρέσεις
Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων, εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικοί ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με πλήρωμά του (Ferry Flights), οι κρατικές πτήσεις, οι πτήσεις που αναφέρονται ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση, στρατιωτικές πτήσεις, οι πτήσεις της Frontex, οι πτήσεις ανεφοδιασμού, οι πτήσεις προς στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών και οι πτήσεις του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης, για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών, ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών Συνθήκης Σένγκεν, υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια VISA σε ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικά, διπλωματικά, στρατιωτικά, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και όσοι μη Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από τα ελληνικά Προξενεία.
Πτήσεις εσωτερικού
Σημειώνεται ότι για τις πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες γίνονται κανονικά έως τώρα, αλλά σε περιορισμένο αριθμό, ότι αναμένεται σταδιακή επαναφορά συχνοτήτων και συνδέσεων, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, λόγω της άρσης απαγόρευσης μετακινήσεων στην επικράτεια όλης της χώρας.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω