Νέες προδιαγραφές γηπέδων γκολφ

Υπουργική απόφαση, του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη προβλέπει αυξημένο βαθμό ελευθερίας ως προς τον τρόπο σχεδίασης των γηπέδων γκολφ, με την προϋπόθεση ότι οι εγκαταστάσεις προσαρμόζονται στις κατά τόπους γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες και, κυρίως, συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του εκάστοτε τοπίου.
Πρόκειται για τροποποίηση προϋπάρχουσας υπουργικής απόφασης του 2014, με την οποίαν πλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, δημιουργείται ένα πιο ευρύ, σύγχρονο και ευέλικτο πλαίσιο αξιοποίησης του γκολφ ως πόρου για τον Ελληνικό Τουρισμό. Με τις τροποποιημένες προδιαγραφές δημιουργούνται κίνητρα για νέους επενδυτές, χάρη στην απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών και στην εξάλειψη των γραφειοκρατικών προσκομμάτων.
Ακόμη επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν συστηματικά το συγκεκριμένο άθλημα, ενισχύει την πρόβλεψη ότι το γκολφ μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας. Οι φίλοι του γκολφ, ως παίκτες ή θεατές, κατά το πλείστον ανήκουν στην ανώτερη ή και ανώτατη εισοδηματική κατηγορία, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση των εσόδων και, ευρύτερα, την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω