Ροή Ειδήσεων

Νέοι κανόνες εισόδου χερσαίων συνόρων

Νέοι υγειονομικοί κανόνες ισχύουν από την από την Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων.
Ειδικότερα το ωράριο εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα, συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης φορτηγών οχημάτων, αντί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, που ίσχυε μέχρι τώρα. Το όριο των 700 ατόμων που είχαν δικαίωμα εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς καθημερινά, διαμορφώνεται πλέον σε 400 άτομα ημερησίως.
Επίσης θεσπίζεται η υποχρεωτική χρήση ταχέων δοκιμασιών αντιγόνου rapid test, σε όλους τους εισερχόμενους στην χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών. Η υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών και συμπλήρωσης PLF παραμένει στους εισερχόμενους, πλην των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.
Τέλος σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα. Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς, θα τίθενται πλέον υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 αντί για 7 ημέρες που ίσχυε, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω