Νέο Μητρώο Τύπου

Την δημιουργίας ενός νέου Μητρώου Τύπου που θα περιλαμβάνει το σύνολο του Τύπου με κριτήρια και προϋποθέσεις αλλά χωρίς αποκλεισμούς πρότεινε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) κ. Μιχάλης Σαββάκης στον υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο.
Η πρόταση της ΕΔΙΠΤ πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο κ. Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε την σύσταση ομάδας εργασίας για τα θέματα του Τύπου. Στην τηλεδιάσκεψη εκτός της ΕΔΙΠΤ συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ)
και η Ένωση Ιδιοκτήτων Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ).
Στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Λιβάνιος χαρακτήρισε παράλογο φόρο το 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ και ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ΚΥΑ αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής των επιχειρήσεων ΜΜΕ στην επιδότηση των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ από το 2017 έως το 2020 σύμφωνα με το ν. 4779/2021.
Σημείωσε δε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από όλες τις πλευρές, προκειμένου να εξευρεθεί μια μόνιμη λύση. 

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω